četvrtak, 2. srpnja 2015.

Do kraja jula oduzimaju se pasoši svima koji….............................................

Dačić oduzima starletama pasoše do kraja jula?
Diplomatski pasoši svima koji nemaju pravo, ukljućujući i savetnice u Ministarstvu spoljnih poslova, biće oduzeti do kraja jula.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je reviziju i oglašavanje nevažećim svih pasoša koji su dodeljeni bez ispunjavanja kriterijuma.
"Prvo smo proveravali diplomatske pasoše nosilaca državnih funkcija kojima je prestao mandat. To je bio obiman posao, koji smo završili, u toku je procedura za sve ostale. Dali smo rok svima da vrate pasoše, a ukoliko to ne urade, do kraja jula, oglasićemo ih nevažećim", ističe Dačić.
Nekadašnji ambasador Srbije u Sarajevu Ninoslav Stojadinović kojeg je bivši ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić pre isteka mandata opozvao, kaže da je aktuelna situacija u MSP veoma loša. "Stanje se otelo kontroli, po hodnicima šeta mnogo mladih neproverenih ljudi. Tamo rade neki sumnjivi likovi, kao iz noćnih klubova. A tek vozni park. Sve te devojke dolaze džipovima i drugim skupim automobilima na posao", navodi Stojadinović i kaže da će zbog velikih propusta tek nastati veliki vakuum u formiranju diplomatskih kadrova.
Samostalni poslanik Janko Veselinović kaže da predsednik Srbije ne deli samo diplomatske pasoše, nego i medalje, odlikovanje i pomilovanja. "To svakako predstavlja ponašanje "država, to sam ja". Diplomatski pasoš treba da imaju ljudi koji za to imaju pravo, a kod nas svako ko poželi da ga poseduje, a u dobrim je odnosima sa predsednikom, dobiće ga", kaže on.
Podsetimo da su na osnovu diskrecionog prava bivšeg ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića, članovima šire porodice predsednika Srbije dodeljeni diplomatski pasoši, u kojima su kao funkcije navedene i "sin predsednika RS", "supruga sina predsednika RS", "ćerka sina predsednika RS", "sin sina predsednika RS" i tako dalje.
(Izvor) 021.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Kliknite "SVIDJA MI SE'da bi ste procitali vest" on Facebook
×