četvrtak, 2. srpnja 2015.

SOK ZA SVE:TUGA I PLAC NA SVE STRANE:U vecernjim satima UMRO NAS GLUMAC..

Saruman je umro!
Slavni glumac, koji je na velikom platnu oživeo Sarumana i Drakulu, preminuo je nakon što je neko vreme proveo u bolnici zbog infekcije respiratornog sistema.

Li je umro još u nedelju, ali je vest objavljena tek danas jer je njegova supruga, sa kojom je bio u braku više od pola veka, tražila da se poštuje njena želja da najpre obavesti porodicu i prijatelje, prenosi britanska štampa.

Glumac je karijeru počeo 1947. u filmu "Corridor of Mirrors", ali se proslavio tek krajem pedesetih kada je prešao u studio "Hamer" gde je prvim filmom "Prokletstvo Frankenštajna" osvojio publiku i kritiku.

Snimio je 20 filmova sa Piterom Kušingom, a publika ga je znala najviše kao Sarumana iz "Gospodara prstenova", Drakulu, Skaramangu iz filma "Čovek sa zlatnim pištoljem", i grofa Duku iz "Ratova zvezda".
Pre šest godina, "Saruman" je ovenčan titulom viteza zbog dostignuća u oblasti drame i umetnosti, ali i humanitarnog rada.

Sa Birgit Krenke venčao se 1961, i dve godine kasnije dobili su ćerku Kristinu.

Glumac je bio i vatreni fan metal muzike, i objavio je nekoliko albuma, među kojima i "Heavy metal Christmas", "Metal knight" i druge.

Uskoro bi trebalo da bude premijerno prikazan poslednji film koji je snimio, "Angels in Notting hill".
(Izvor) mondo.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Kliknite "SVIDJA MI SE'da bi ste procitali vest" on Facebook
×