srijeda, 1. srpnja 2015.

SOK ZA CELU JAVNOST:NAS POZNATI TENISER PROMENIO VERU:On je...

ĐOKOVIĆEV RITUAL! Novak tokom Vimbldona meditira u budističkom hramu
Mnogo puta smo bili svedoci mentalne snage Novaka Đokovića koja ga sigurno izdvaja od svih ostalih tenisera i pravi razliku. Poslednji put je to bilo u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona kada je jasno protiv Filipa Kolšrajbera pokazao kolika je njegova psiha, praveći brejkove u 10. gemu svakog seta.
Tajna njegove fokusiranosti u prelomnim i važnim trenucima svakog meča koji igra, barem kada je u pitanju treći Gren slem u sezoni, koji je do sada osvajao dva puta i jednom igrao u finalu, sada je otkrivena i nalazi se u budističkom hramu Budapadipa, samo pola milje udaljenom od terena “Ol Ingland Klaba”.
Već nekoliko godina najbolji svetski teniser dolazi u taj hram u pauzama između treninga i mečeva gde uživa u meditaciji, pokušava da se poveže sa prirodom i “puni baterije”. Tamo ga često mogu sresti posetioci bilo da ga vide dok sedi ispod drveta ili na travnjaku u blizini jezera.

– Kada odsedam u kompleksu Vimbldona, volim da se opustim između mečeva boraveći u prirodi. Uživam u slušanju umirujućih zvukova žubora vode i gledajući ljude kako se opuštaju i povezuju sa prirodom – rekao je Novak posle meča sa Kolšrajberom.
Njegove dolaske u hram je potvrdio i monah Framaha Batsakorn Pijobaso koji kaže da meditacije mnogo pomaže svim sportistima i ljudima koji naporno rade. Takođe, kaže da srpski teniser najčešće voli da meditira sam, obično radnim danima izjutra.

– Novak je opušten tip – Drago nam je što dolazi ovde da uživa u miru i što se opušta ovde. Kada je došao prvi put, nije bilo potrebe da se predstavlja monasima, znali smo ko je. Samo je ušao, pozdravio se i onda otišao sam da meditira. Sada ga poznajemo već neko vreme –  rekao je mohah koji kaže da u hramu ne gledaju televizor i ne posmatraju Đokovićeve mečeve.

(Telegraf.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar

Kliknite "SVIDJA MI SE'da bi ste procitali vest" on Facebook
×